Om oss
ICHA grundades av Ash, medicinsk forskare och kemist vid Karolinska Institutet, med målet att skapa alkoholfria drycker utan att kompromissa med smak, kvalitet eller hälsa. Trött på sockersötade produkter med tillsatser började Ash fermentera ekologiska frukter, bär och kryddor.
Resultatet blev en levande hantverksdryck med naturlig moussering, probiotika och rik karaktär. Dryckerna utvecklas med samma omsorg som vin, men utan alkohol, och bryggs lokalt i Stockholm. Resan började 2021 i Söderhallarna på Södermalm med en uppskattad pop-up intill Sébastien Boudets bageri. En naturlig hemvist för den som bryr sig om kvalitet, ekologi och hantverk.
Hållbarhet är en självklar del av verksamheten: lokala och ekologiska råvaror, klimatkompenserade och fossilfria leveranser samt certifiering med Äkta Vara och EU-ekologisk. Bakom ICHA står hela familjen; modern Hamida, brodern Rajib och partnern Sara som tillsammans sköter allt från pressning till buteljering.
ICHA är mer än ett varumärke: det är ett familjeprojekt som förenar passion, hantverk, hållbarhet och hälsa — och vill inspirera fler att välja smakrika, miljövänliga och hälsosamma alternativ.
Advisory board
Deqa Abukar
Mojtaba Ghodsi
Martin Bundock

